4 syytä Ubuntu-käyttöjärjestelmän suosioon kouluissa

Linux on ollut varteenotettava kilpailija markkinoita hallitsevalle Windows-käyttöjärjestelmälle jo vuosia, mutta vasta hiljattain se on onnistunut lyömään itsensä läpi todenteolla, erityisesti kouluissa ja muissa oppilaitoksissa. Aikaisemmin tämä IT-gurujen suosima käyttöjärjestelmä on monien mielestä ollut monimutkainen käyttää, vaikea lähestyä Windows-käyttöjärjestelmään tottuneelle sekä vaillinaisen laitetukensa johdosta suorastaan väärä valinta monelle laitteistolle. Linux, ja erityisesti sen Ubuntu-jakelu, on kuitenkin kehittynyt jatkuvalla syötöllä, ja kaikki edellä mainitut ongelmat on tiedostettu ja niihin liittyvät korjaukset on saatu hoidettua. Nykyään ei siis tarvitsekaan enää pelätä Linuxin hankaluutta, epäyhteensopivuutta tai muita siihen aikaisemmin liitettyjä negatiivisia piirteitä. Olemme koonneet neljän kohdan listan siitä, miksi Ubuntu on kerännyt suosiota etenkin kouluissa.

shutterstock_452074774Neljä syytä Ubuntun suureen suosioon oppilaitoksissa

1. Laaja laitetuki etenkin oppilaitoksille. Laaja laitetuki on erittäin tervetullut ominaisuus, sillä sen avulla voidaan taata järjestelmän virheetön toimivuus mitä moninaisimmalla laitekokoonpanoilla. 2. Vaivaton paketinhallinta Ilman lisäohjelmistoja. Ei käyttöjärjestelmä ole kuin osa koko yhtälöä, ja siksi Ubuntun helppokäyttöinen ja keskitetty paketinhallinta onkin erittäin arvostettu osa tätä kokonaisuutta. 3. Laaja yhteisö. Yhteisöllisyys on aina ollut keskeinen osa Linuxin kehitystaivalta, ja englishplayschool.fi onkin ylpeä voidessaan olla osa tätä laajaa yhteisöä. 4. Vakaa kehitystiimi. Ilman takeita tulevista päivityksistä sekä tukijulkaisuista voisi ohjelmisto nopeasti jäädä tulevien tarpeiden jalkoihin, mutta Ubuntua kehittävä Canonical on todistanut kykenevänsä tarjoamaan Ubuntulle pitkän iän.

Ubuntu – Valmiina myös tulevaisuuden haasteisiin

Yllä olevasta listauksesta onkin siis helppo nähdä miksi Linux, ja etenkin Ubuntu, on otettu ilolla vastaan kouluissa ja muissa oppilaitoksissa. Laajan laitetukensa, jatkuvan ja vakaan kehityksensä sekä helppokäyttöisyytensä ansiosta se soveltuu niin vasta-alkajille kuin IT-alan rautaisille ammattilaisillekin. Taival tähän pisteeseen on toki ollut pitkä, mutta sen kulkeminen on totisesti kannattanut, sillä tietotekninen osaaminen on nyt ja tulevaisuudessa tärkeä osa työelämää, joten jo koulussa opitut asiat tekevät tulevan polven työnhausta vaivattomampaa. Ubuntun tarjoama monipuolinen ympäristö tekee mahdollista niin toimistokäytön kuin laajan palvelinhallinnan opiskelun vain yhden käyttöjärjestelmän kautta, ja siksi onkin selvää että Ubuntun suosio tulee tulevaisuudessa pelkästään kasvamaan.