Google Chrome -käyttöjärjestelmä

Google on perinteisesti pyrkinyt toimimaan uranuurtajana teknologian saralla ja yrittänyt löytää uusia lähestymistapoja ja ratkaisuja. Ei lienee yllätys, että Google on lähtenyt mukaan käyttöjärjestelmien kehitykseen ja julkaissut oman versionsa eli Google Chromen. Perinteiset käyttöjärjestelmät, kuten Windows, vaativat melkoisen paljon tilaa kovalevyltä sekä lisäksi hiukan oma-aloitteisuutta käyttäjältään, sillä halutut lisäohjelmistot tulee ladata erikseen ja turvallisuuteen sekä itse käyttöjärjestelmään liittyvät päivitykset on itse pidettävä ajan tasalla.

Googlen käyttöjärjestelmä Google Chrome pyrkii tekemään asiat hiukan eri tavalla. Itse asiassa Chromena tunnettu selain on samalla myös käyttöjärjestelmä ja Chrome-käyttöjärjestelmä rakentuu samaa nimeä kantavan Googlen selaimen varaan. Yksinkertaisesti ilmaistuna Chrome-käyttöjärjestelmä toimii Linuxin avoimen lähdekoodin alustalla, joka on integroitu Chrome-selaimeen. Kuten monet muutkin Googlen tarjoamat tuotteet, on myös Chrome-käyttöjärjestelmä ilmainen. Tavoitteena on ollut luoda mahdollisimman yksinkertainen, verkkopohjainen käyttöjärjestelmä, jonka tarkoituksena ei ole ylipäätään pyörittää raskaampia sovelluksia kuten Photoshoppia, vaan palvella ennemminkin yksinkertaiseen ja kevyeen käyttöön riittävää käyttöjärjestelmää tarvitsevia. Chrome sopii toisin sanoen sellaisille käyttäjille, jotka viettävät suurimman osan ajastaan verkossa selaimella esimerkiksi uutisia lukien, sosiaalista mediaa käyttäen tai erilaisia verkkopohjaisia sovelluksia kuten Gmailia ja Google Docsia hyödyntäen. Google haluaa käyttäjiensä säilyttävän tietojaan verkossa ja hyödyntävän pilvipalveluita mahdollisimman tehokkaasti, jolloin edes paikalliselle säilytystilalle ei ole tarvetta. Tämän ehdoton etu on se, että pilvipalveluun talletettuihin tietoihin ja sovelluksiin pääsee käsiksi mistä ja milloin tahansa, laitteesta riippumatta.chromium_os_updated

On huomioitava, että yksi merkittävä ero Windowsin ja Chromen välillä on se, ettei Chromea voi erikseen ladata yksittäiselle laitteelle, vaan se on etukäteen asennettu Googlen laitteisiin valmistajan toimesta. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon se, ettei Google edes tavoittele Chrome-käyttöjärjestelmän tarjoamista käyttäjän ensisijaiseksi käyttöjärjestelmäksi. Se pikemminkin nähdään toissijaisena tietokoneena raskaampia ohjelmia pyörittävän käyttöjärjestelmän ohella. Chrome kilpailee eri meriiteillä ja Google keskittyykin käyttöjärjestelmässään jatkuvasti kehittämään sen nopeutta, turvallisuutta ja yksinkertaisuutta. Googlella on takanaan valtava kehittäjien ja asiantuntijoiden verkosto, ja koska Google Chrome on avoimen lähdekoodin projekti, saa Google jatkuvasti palautetta ohjelmistokehittäjiltä maailman eri kolkista.